Dak reinigen

Het reinigingsproces

De fasen van het reinigen

De precieze aanpak hangt af van uw dakbedekking. Standaard bestaat onze werkmethode uit twee delen, enerzijds het reiniging en anderzijds de behandeling van uw dak, door middel van een anti-mosproduct.


Stap 1

  • Reiniging voorbereiden

Onze mensen controleren het lood rond de schouw, het onderdak en de aansluiting op de dakgoot. We verplaatsen of beschermen alle materialen die zich onder het te reinigen oppervlak bevinden, zoals planten en tuinmeubelen.

Zijn er grote hoeveelheden mos aanwezig? Dan koppelen we eventueel de goten even af of stoppen de afvoeren toe om eventuele verstoppingen in de riolering te vermijden. Hetzelfde geldt in geval van een regenwaterput die aangesloten is op het waternet van uw woning.


  • Dak reinigen door middel van aangepaste hogedruk

We kijken steeds met welke dakbedekking we te maken hebben en hoe poreus ze zijn. Naargelang dit rapport geven we u dak een persoonlijke behandeling qua druk. We houden de spuitlans op minstens 10 cm van het te reinigen oppervlak, en maken het dak schoon onder een loodrechte hoek. Zo reinigen we ook de onderkant van de pannen.

Uw dak wordt steeds van boven naar onder gereinigd om zo weinig mogelijk waterinfiltratie te bekomen. Na het reinigen spoelen we uw dak overvloedig en kuisen we dakgoten, zonnepanelen en eventuele mosresten op uw muren, ramen of terras zorgvuldig op.

We streven ernaar uw woning in dezelfde of betere staat achter te laten dan wanneer we toekwamen.


Stap 2: Preventieve antimoslaag aanbrengen

Als de pannen of leien gereinigd zijn, brengen we een anti-moslaag aan. We gebruiken hiervoor een biologisch afbreekbaar product met een neutrale PH-waarde dat zink, koper, lood en andere materialen niet beschadigt.

Met een lagedrukpomp verzadigen we de poriën van de pannen of leien. Dit zorgt ervoor dat de sporen van de algen en de wortels van het mos tussen uw dakbedekking verdwijnt.

Lees verder ook:

Het ontmossingsproces

Na een diagnose van uw dak te hebben gemaakt, kan het zijn dat uw dakbedekking niet meer in aanmerking komt voor een reiniging en/of coating. Redenen kunnen zijn: ouderdom, of een te poreus dak. U denkt dan misschien dat u voor zware kosten staat (nieuw dak), doch dit is niet het geval.

Door een enkele of dubbele anti-mosbehandeling kunnen we reeds een groot resultaat bereiken. Direct na de anti-mosbehandeling zullen de wortels van de algen en het mos zelf afsterven, en geleidelijk aan loskomen van uw dak.

Het product dat wij gebruiken heeft een zelfreinigende werking, en zorgt ervoor dat bij elke regenbui er eventueel toekomstig mos wordt verwijderd. Let wel op: dit proces kan tot 3 maand duren!

Het coatingsproces

Stap 1: Voorbereidend werk

We verplaatsen alle voorwerpen of tuinmeubilair die kunnen vuil gemaakt worden. Verandas of pergolas worden afgedekt en beschermd tegen eventuele nevel van verf.

Alles wat mogelijk vuil kan worden wordt steeds afgeplakt, zodat wij alles in een onberispelijke staat kunnen achterlaten.


Stap 2: Het coaten van uw dak

Door erosie en ouderdom gaat uw dakbedekking steeds een relief vertonen. Daarom gebruiken wij steeds een primer die zowel uw dakbedekking terug egaler maakt en tevens een hechtingslaag is voor de coating. In totaal worden er nadien 2 lagen van watergedragen dakverf aangebracht door middel van een airlessmachine.

Door het aanbrengen van een professionele dakcoating lijkt het of uw dak volledig nieuw is, en dit voor een fractie van de kosten van een nieuw dak. Kleine haarscheurtjes worden door de coating gesloten en afgedekt, en het oppervlak wordt waterwerend.

Het dak is nu opnieuw resistent aan de gure Belgische weersomstandigheden die, zoals u weet, de meest uiteenlopende temperaturen kunnen omvatten. Door het aanbrengen van deze hoogwaardige dakcoating wordt de levensduur van uw dak met vele jaren verlengd.

Daarenboven doet een mooi en gezond dak de uitstraling en bijgevolg ook de waarde van uw huis gevoelig stijgen.